2009. május 24., vasárnap

Grabanc Szentlőrinckátán

Tapasztalat egy koncertről.
Szabadtéri Terepfesztiválra hívtak hangosítani. Feladat a szokásos óvoda-iskola-hastánc-aerobic-stb. a színpadon, este koncert. A Grabanc zenekar http://www.grabanc.hu/technikai igénye 2 mikrofon és egy sztereó Pc bekötése.

Mivel nem számítottunk semmi különlegesre a hangfalakat feltettük a színpadra, annak is a hátsó részére, A hatalmas technikai igény láttán vittünk egy 8 csatornás keverőt, amiből 4 mikrofon 4 pedig vonalszitű bemenet. Megérkezett a zenekar és tágra nyílt szemekkel figyeltük amikor pakolnak ki az autókból. Előkerült egy komplett dob szerkó, két gitár alap, egy laptop, doromb, és fuvola. Gyors technikai egyeztetés után kiderült ők nem gondolták át a helyzetet. A basszus alap viszonylag nagy darab volt azzal nem volt gond. A dobos bácsi kapott egy Shure sm52 betát a lábára. A gitárnak sm 57, doromb 58, fuvola 57. A laptop közel volt a keverőhöz és volt hosszú kábel.

Kontrolra nem volt szükség csak némi szivacsra a laptop alá mert nem bírta a 2x1300 W lábdobot!

A zenekari beállás gyors volt és csodával határos módon gerjedésmentes. A zenekar instrumentális zenét játszott, meghatározhatatlan stílusban talán Jazz-hez közeli állapotban.

Az össz hangkép szinte tökéletes volt. Most is azon gondolkozom mitől, talán mert a zenészek akartak és nem utolsó sorban tudtak zenélni. Így utólag is gratulálok nekik remek volt! Azét legközelebb ha valahová elszegődnek a technikai igényüket jobban gondolják át, mert ők megérdemlik hogy rendesen ki legyenek hangosítva.

2 megjegyzés:

  1. Hehe, igen a basszus egy 800 W Gallien Krueger, szól magában rendesen még szabadban is! :-)
    Köszi a keverést, jól éreztük magunkat, és szóltunk, ahogy kellett(el tudom képzelni, hogy egy teljes dob és basszus kinyomás és mellett apróbb földrengést okoztunk volna)
    Üdv CheeBass

    VálaszTörlés
  2. Hát igen, elkommunikáltuk a dolgot, de a hangosítás tényleg jó volt. Köszönjük. A következő bulihoz pedig ajánlom a ridert az oldalunkon :)

    VálaszTörlés